Agenda
4-12 
Inhaaldag KNHB compe
4-12 
Oefenwedstrijd MC2 -
5-12 
Start zaalcompetitie
7-12 
Spelregelcafe zaalre
7-12 
Bestuursvergadering
8-12 
Online bijeenkomst c
8-12 
Spelregelcafe zaalre
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
help ons - vacatures 

Ook SMHC is een vereniging die valt of staat bij de inzet van vrijwilligers, actieve ouders en actieve leden. 

Vele handen maken licht werk en dat is elke keer weer zichtbaar. Binnen de club zijn al vele vrijwilligers actief, maar sommigen nemen afscheid. De belasting voor vrijwilligers is groot, en daarom zijn wij op zoek naar jou!

 

Onderstaand vind je diverse vacatures. Mocht er iets voor jou bij zitten of heb je er vragen over, neem dan contact op.   


Technische commissie lijncoördinator

Als lijncoördinator help je mee om - samen met de TC - de trainers en coaches te ondersteunen. Je neemt 2 tot maximaal 4 teams onder je hoede, met de trainers en coaches die daar bij horen.

Die ondersteuning bieden we zowel langs de lijn als via telefoon of via videobellen.

Met die ondersteuning willen we er voor zorgen dat trainers en coaches geholpen worden met praktische tips, bijvoorbeeld over de organisatie van een team, wedstrijd of training. Daarnaast kan je ook steun bieden op hockeytechnisch gebied of – als je zelf de gevraagde kennis niet hebt – de weg wijzen naar waar het antwoord gevonden kan worden.

Samen met de TC verdelen we het seizoen in 4 perioden. Per periode streven we naar in ieder geval één contactmoment met elke trainer en coach te hebben. Ook het bekijken van enkele trainingen en wedstrijden per seizoen hoort daarbij. Samen met de TC starten we het seizoen op en sluiten we het af.

Als je hockey een leuke sport vindt en het de moeite waard vindt om je daarin wat te verdiepen en onze leden veel plezier te laten beleven, maar niet per se elk weekend op het veld wilt staan, dan is de rol van lijncoördinator wat voor jou. Uiteraard helpt de TC je daarbij!

Wie zoeken we?

 • je wordt enthousiast van sport
 • je sport zelf of hebt dan in het verleden gedaan
 • je wilt en kunt per week gemiddeld 2 à 3 uurtjes vrij maken voor deze rol
 • je hebt bij voorkeur al wat hockeykennis en/of je wilt er graag meer van weten

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]


Technische commissie Trainingscoördinator

Binnen de club zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest met het verbeteren van de trainingen. Het is van groot belang dat er een aanspreekpunt is voor alle trainers.

Als trainingscoördinator binnen de Technische Commissie ben je samen met de trainings lijn coördinatoren het contactpersoon binnen de club voor de trainers. Je stelt de trainingsplan op, zoekt naar nieuw trainingstalent, zorgt voor opleiding en begeleiding van de trainers, houdt de trainingsagenda bij en attendeert alle trainers op hun verjaardag. 

Je neemt deel aan de TC vergaderingen en bent een spil in het web van de TC.

Hockey ervaring en kennis is een pré, maar een gezonde dosis enthousiasme is ook zeker een goede kwalificatie.

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]Technische commissie Training (lijn) coördinator

Binnen de club zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest met het verbeteren van de trainingen. Het is van groot belang dat er een aanspreekpunt is voor alle trainers.

Als trainingscoördinator binnen de Technische Commissie ben je samen met de trainingscoördinator het contactpersoon binnen de club voor de trainers. je bent op regelmatige basis even op het veld om trainers te ondersteunen. samen met de trainingscoördinator luister je naar hen, geef je hen advies en coach je trainers. Je organiseert trainingen voor de trainers om verder te groeien in hun rol. 

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]Technische commissie jeugd coördinator

Als jongste jeugd coördinator ben je primair contactpersoon binnen de club voor de Jeugd (D t/m A teams) binnen de vereniging. Je bent aanspreekpunt voor ouders, coaches en spelers en begeleidt hen in het kennismaken met de sport en de club. Tevens ben je aanspreekpunt voor de trainingscoördinator en helpt hem waar nodig in het organiseren van de trainingen. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de KNHB (met betrekking tot de Jeugd).

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]

 Technische commissie Jongste jeugd coördinator

Als jongste jeugd coördinator ben je primair contactpersoon binnen de club voor de Jongste Jeugd (MJFB t/m E teams) binnen de vereniging. Je bent aanspreekpunt voor ouders, coaches en spelers en begeleidt hen in het kennismaken met de sport en de club. Tevens ben je aanspreekpunt voor de trainingscoordinator en helpt hem waar nodig in het organiseren van de trainingen. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de KNHB (met betrekking tot de JJ) en ondersteun  je ouders in het organiseren van de Jongste Jeugddag eens per jaar.

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]

 


Technische commissie Doorlopende leerlijn / Hockypraktijk coördinator

 

Om het niveau en aanbod van de trainingen steeds weer te verbeteren is het van belang om binnen je trainingsopbouw een doorlopende leerlijn aan te bieden. Er wordt nagedacht over de opbouw van de trainingen en gedurende het jaar wordt er steeds meer geleerd.

Binnen de club zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die samen met samen met de trainingscoordinator verantwoordelijk is voor de doorlopende leerlijn en het gebruik van de applicatie hockeypraktijk bij de trainers. 

Je bent contactpersoon naar "Hockeypraktijk" (de tool die de doorlopende leerlijn aanbiedt) toe en stemt met hen vragen en issues af.

Je bent verantwoordelijk voor het gebruik maken en uitoefenen van het contract en evalueert deze. Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]

 


Technische commissie: Zaalcommissaris

In de periode van eind november tot half februari gaan alle teams de zaal in. De organisatie start in de zomer en eindigt aan het einde van het zaalseizoen. Het is een afgebakende taak en waar de club nog iemand voor zoekt. 

Je bent verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen van de zaalcompetitie van de club. 

De taken bestaan met name uit onderstaande punten; 

 • Stemt met de teams (via de coaches) af wie zaalcompetitie gaat spelen
 • schrijft de teams in bij de KNHB
 • Is het contactpersoon voor de KNHB tijdens de zaalperiode.
 • Bespreekt de zaalhuur bij de Willem de zwijger
 • regelt dat alle materialen in de zaal en op het veld (balken, ballen, pionnen) aanwezig zijn(in samenwerking met de materialencommissie) 
 • Is voor de gemeente het contactpersoon voor de sporthal de Meent (KNHB wedstrijden).
 • En is zaal wedstrijdsecretaris tijdens het seizoen (dec-feb)
 • Organiseert zaalclinics tijdens deze periode

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]


Technische commissie: Coach begeleider

Als coach begeleider ben jij het aanspreekpunt voor de coaches van alle teams binnen de club, je begeleidt hen bij de het coachen van de teams en helpt hen de visie van de club uit te dragen in de wijze van coachen, adviseert hen in technische en tactische kennis, Je ondersteunt hen bij eventuele lastige zaken, maar je bent ook de spreekbuis naar de vereniging wanneer er wensen tot verandering zijn, wensen voor bijv. clinics e.d. Je hebt regelmatig contact met de coaches tijdens het gehele seizoen en voorziet hen van informatie club. 

Interesse of vragen? neem contact op via [email protected]


Arbitrage commissie: praktijk ondersteuner arbitrage / Opleidingscoördinator Clubscheidsrechter

Vanaf de D-jeugd tot de veteranen teams worden de wedstrijden gefloten door scheidsrechters met een scheidsrechterskaart. Om goed een wedstrijd te fluiten is het essentieel om het kunstje af te kunnen kijken en goed begeleid te worden, zeker in het begin.

Voor de arbitrage commissie zoeken wij vrijwilligers die affiniteit hebben met het scheidsen van een wedstrijd en startende scheidsrechters willen begeleiden in het fluiten van een wedstrijd.

Tevens zoeken wij een vrijwilliger die de opleidingen van de clubscheidsrechters wil coördineren. Je werkt hierin samen met de andere leden uit de arbitragecommissie en met de toekomstige scheidsrechters. Je inventariseert welke teams de leeftijd hebben om scheidsrechterkaart te moeten halen, welke (nieuwe) leden nog geen kaart hebben, nieuwe ouders van nieuwe leden, nieuwe coaches en organiseert en coördineert de cursus en examens van de scheidsrechterskaart.  

Interesse op vragen? Neem contact op via [email protected]  


Webmaster / ICT-er

Om alle informatieverwerking en communicatie binnen een club goed te laten verlopen wordt er veel gebruik gemaakt van de website en het ledensysteem LISA. Om hier optimaal gebruik van te maken en dit voor alle leden toegankelijk en bruikbaar  te maken, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die zich hier in wil verdiepen en de onderstaande taken op zich wil nemen;

 • het contact met LISA
 • het onderhoud LISA op gebruikers niveau en alle facetten / modules
 • het beantwoorden van allerlei vragen vanuit de organisatie mbt LISA, LISA-app, LISA team
 • het informeren en adviseren van de commissies, coaches, ouders en sponsoren over het gebruik van LISA
 • de website up-to-date houden en deze informatie inwinnen bij de diverse commissies.
 • het onderhouden van de narrowcasting en de website
 • plaatst informatieve video's op youtube onder het webmaster SMHC account
 • heeft het beheer van de Microsoft Office365 omgeving
 • heeft het gebruikers beheer (aanmaken, wijzigen, verwijderen) en groepen beheer
 • heeft het centrale beheer van  alle O365 applicaties en ondersteund de commissies in het gebruik hiervan

Interesse of vragen? Neem contact op via [email protected]

 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
D1 DSHC D5 1-2
H1 DSHC H6 2-2
VetA35+ H.C. Derby H35B 2-2
JB1 G.H.C. RAPID JB3 3-1
JD1 Hockey Club Rotterdam JD5 4-2

 Volg SMHC op Instagram


En heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app