Agenda
18-11 
Dansschool Boxman
20-11 
Gymles
21-11 
BV
25-11 
Dansschool Boxman
29-11 
Techn. Commissie -
2-12 
Dansschool Boxman
9-12 
Dansschool Boxman
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
 
informatie en (spel-)regels 

Team indeling:

Elk jaar is de technische commissie bezig met de teamindeling. Een onderwerp met veel individueel belang, teambelang en ook clubbelang.

 

Als club zijn we in ontwikkeling. We groeien, wat natuurlijk hartstikke mooi is (en ook wel een beetje terecht natuurlijk, want hockey is een geweldige sport!).

Dat betekent ook dat teams groeien (maar soms ook krimpen). Teams veranderen bovendien van grootte van de F, naar de E, naar de D (elftallen).

 

Daar komt bij dat de KNHB ook veranderd en steeds meer stuurt op teamsamenstelling, waarbij teams (11-tallen) een minimale omvang van 14 spelers moeten hebben. Bovendien wordt de ruimte voor dispensatie, bijvoorbeeld om spelers een leeftijdsklasse lager in te delen steeds moeilijker. We vinden dat als TC overigens ook terecht: kinderen moeten op hun eigen leeftijd worden ingedeeld. We verwachten dat immers ook van onze tegenstanders!

 

We willen graag met jullie onze uitgangspunten delen, die we hanteren bij het maken van teamindeling:

 

 1. We delen spelers primair op hun eigen leeftijd in (spelers mogen - ook van de bond - in een hogere leeftijdsgroep, maar niet in een lagere leeftijd worden ingedeeld)
 2. We streven naar teams met de volgende omvang (er mogen max. 16 spelers op het wedstrijdformulier):
  1. 11-tallen: 15/16 speelsters
  2. 8-tallen: 11/12 spelers
  3. 6-tallen: 9/10 spelers
 1. Bij doorschuiven naar een nieuw team, is het gewoon niet altijd mogelijk teams in het geheel over te zetten naar een volgende leeftijdsgroep, daarom zetten we eerst spelers uit de ‘hogere’ teams door en dan zo verder, dus eerst bijvoorbeeld vanuit de C1, dan vanuit C2, daarna C3), dat is niet gebaseerd op hockeykwaliteit, maar gewoon een praktische afweging
 2. Binnen een leeftijdsklasse streven we waar mogelijk wel naar min of meer gelijk niveau (dat is ook beleid van de bond), zodat tussen deze teams waar nodig gemakkelijker kan worden uitgewisseld
 3. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met het team waar spelers in het afgelopen seizoen zitten, door waar mogelijk spelers bij doorschuiven bij tenminste bij één of meer (huidige) teamgenoten te houden
 4. We vragen om en houden zoveel mogelijk rekening met input van de coaches

 

Overigens staat de bond ook gedurende het seizoen herindeling van teams toe: er is sprake van een ‘voorcompetitie’ waarin het niveau voor de hoofdcompetitie wordt bepaald. Voor de zaalcompetitie is weer een andere teamindeling mogelijk en ook na de winterstop kan je wijzigingen doorvoeren. Wij willen gedurende een hockeyperiode (september - juni) overigens de teams indien mogelijk bij elkaar houden. Let wel, met deze indeling zullen er meer teams gemaakt worden voor de zaalcompetitie.Hockey spelregels:

Veld:

(Spel)regels jongste jeugd

Spelreglementen

Speelgerechtigheid en invalregels

Zaal:

Handboek zaal

ZH-Instructies-voor-de-coach-manager-of-aanvoerder

ZH-Instructies-voor-de-scheidsrechter

ZH-Instructies-voor-de-zaalleiding

ZH-Instructies-voor-Jongste-Jeugd-wedstrijden

Spelreglement Zaalhockey

Zaalhockey regels jongste jeugd

Zaal oefening: Leerlijn linkerbalk

Zaal oefening: Trainingsmethodiek zaal

Zaal oefeningen: Zaalhockey training en uitleg

 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus


Uitslagen
H1 L.S.C. ALECTO H6 4-4
VetA Noordwijk HB 3-3
JB1 R.H.V. Leonidas JB3 0-2
JD1 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh JD1 3-2
MA2 Hockeyclub Barendrecht MA6 2-0
MB1 G.H.C. RAPID MB3 10-1
MB2 HCRB MB3 0-4
MC1 HV Victoria MC8 10-0
MC2 L.S.C. ALECTO MC4 2-3