Agenda
17-6 
JJ slotdag - verplic
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
lidmaatschap_wedstrijdenfluiten 
Bij alle hockeyverenigingen geldt dat de leden moeten leren om wedstrijden te fluiten. Dat is ook bij SMHC het geval. Leren fluiten is niet alleen verplicht door de bond maar het is ook heel goed voor je eigen spelinzicht en kennis van de regels. En dat vergroot weer het spelplezier.
De C-jeugd wordt tezamen met een ouder door SMHC ingedeeld voor het leiden van de jongste jeugdwedstrijden. Begeleiding van de jongste jeugdwedstrijden is belangrijker dan een hele strenge toepassing van de regels. 
De B-jeugd moet middels de KNHB online cursussen een scheidsrechterskaart halen. 
De A-jeugd wordt door de KNHB zelfs verplicht (!) om een zogeheten C-kaart te halen. Zonder die scheidsrechterskaart ben je zelfs niet speelgerechtigd en mag je geen competitie spelen. 

Vanaf leeftijd 15 jaar is het voor leden SMHC verplicht om een scheidsrechterskaart te hebben. 
De eerste cursus+examen wordt door vereniging aangeboden; dat kost je geen geld. Het fluiters-examen zou normaal gesproken geen probleem moeten opleveren, als je je best doet. Als je zakt, dan worden de examenkosten van een volgend examen aan jezelf doorberekend. Dat gaat dan middels vooraankondiging en automatische incasso. Deze regeling gaat in m.i.v. seizoen 2016-2017.

Wat lijkt op een zware verplichting is in werkelijkheid een leuk bijkomend aspect van het hockeyspel. Je krijgt leiders-kwaliteiten. Kijk bijvoorbeeld ook op de KNHB site voor Tips.

 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
JO10-1 R.H.V. Leonidas JO10-2 8-0
JO14-1 R.H.V. Leonidas JO14-2 2-5

 Volg SMHC op InstagramEn heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app